Goede doel - Stichting Guus

De stichting is tot stand gekomen op initiatief van de ouders van Guus. Bij Guus is de diagnose (Angelman syndroom) gesteld.

“In mei 2010 zijn we naar het dolfinarium in Harderwijk geweest, waar Guus een dolfijn zag, welke hij gefascineerd bleef volgen. Guus had dit nog nooit eerder laten zien, want hij kon slecht zijn aandacht op iets vestigen, laat staan iets volgen. Vanaf dat moment wisten wij dat we hier iets mee moesten gaan doen. Helaas was er op dat moment nog niet de mogelijkheid om in het Dolfinarium de dolfijntherapie te volgen aangezien dolfijntherapie daar alleen toegankelijk was voor kinderen met syndroom van Down of autisme. Het CDTC (Curacao dolfijn therapie centrum) heeft mooie resultaten geboekt en staat erom bekend dat zij erg vooruitstrevend zijn in de laatste methodes. Ze hebben er Nederlandse therapeuten in dienst, wat wij een pré vonden. Helaas kost de dolfijntherapie ongeveer 5700 euro. Buiten de reis en de verblijfkosten om is dit voor veel ouders al een groot bedrag om te kunnen ophoesten. Om deze reden zijn wij stichting Guus begonnen. Wij zijn fondsen gaan werven om de therapie te kunnen vergoeden.

In augustus 2011 zijn wij naar Curacao geweest en heeft Guus de therapie gevolgd. Het was een groot succes! Dit zouden wij ook graag andere kinderen gunnen.”

Onze stichting staat niet alleen voor dolfijn therapie. Wij willen eventuele andere (alternatieve) behandelingen/therapieën die niet door de zorgverzekeraar vergoed worden vergoeden. Naast de ouders van Guus zijn er ook nog 2 onafhankelijke, vrijwillige bestuursleden. Hierdoor heeft Stichting Guus geborgd dat er stabiel beleid wordt gevoerd en dat het geld goed wordt besteed: aan de kinderen!

De goede doelen die voorgaande jaren zijn gesteund zijn: